31.10 - Światowy Dzień Oszczędzania
Światowy Dzień Oszczędzania obchodzimy corocznie już od 1924 roku. Kto wpadł na taki pomysł? Czy oszczędzanie ma jakiś wyższy cel? Jak można oszczędzać dzięki ergokantor.pl?
2015-10-30, 08:13

Dlaczego warto oszczędzać?

Światowy Dzień Oszczędzania obchodzimy co roku 31 października. Wydarzenie to powstało z inicjatywy przedstawicieli banków europejskich z 27 krajów już w 1924 roku. Wtedy to w Mediolanie odbywała się I Międzynarodowa Konferencja Kas Oszczędnościowych.

Celem tego Święta jest promowanie idei oszczędzania, która – według zamysłu inicjatorów - ma się przekładać na zapewnienie stabilnego i długotrwałego rozwoju społeczeństw. Co roku tego dnia organizowane są działania edukacyjne, promujące koncepcję oszczędności, skierowane do wszystkich obywateli – niezależnie od posiadanych przez nich środków, ich wieku czy statusu społecznego.

Na co dzień jednak oszczędzanie przynosi nam także inne korzyści – w razie „czarnej godziny” nie musimy martwić się o pieniądze, zapewniamy sobie bezpieczeństwo finansowe na stare lata, możemy także ułatwić start w dorosłe życie swoim potomkom.

Jak oszczędzać na wymianie walut online?

Aby rozpocząć swoją pierwszą transakcję na platformie ergokantor.pl, wystarczy mieć ukończone 18 lat oraz posiadać dwa rachunki bankowe (w złotówkach oraz w walucie, którą chcemy wymieniać). Zlecenia transakcji możemy składać o dowolnej porze dnia i nocy oraz z dowolnego miejsca na świecie – wystarczy nam dostęp do Internetu. Wymiana realizowana jest w czasie rzeczywistym (w godzinach pracy kantoru), zazwyczaj trwa ok. 15-30 minut.

Na czym jednak polega oszczędność? Na stronie ergokantor.pl znajdziemy specjalny kalkulator korzyści, dzięki któremu sprawdzimy ile możemy zaoszczędzić. Według ekspertów, może to być nawet 8% wartości transakcji! W zależności od tego, ile waluty będziemy wymieniać, możemy naprawdę sporo zaoszczędzić.

W transakcjach wymiany walut na ergokantor.pl obowiązuje podstawowa zasada – im częściej i więcej pieniędzy wymieniasz, tym więcej oszczędzasz! Ponadto ergokantor.pl oferuje swoim stałym klientom możliwość indywidualnej negocjacji kursów walut lub dodatkowe zniżki w trakcie akcji promocyjnych.

informacje o marce ergokantor.pl

ergokantor.pl to internetowy serwis wymiany walut dla osób indywidualnych oraz przedsiębiorstw. Kursy walut na ergokantor.pl są aktualizowane co 15 sekund, opierają się na rzeczywistych notowaniach z rynku Forex, co gwarantuje korzystne kursy walut i rzeczywiste oszczędności dla Klienta. Spółka Goldem Sp. z o.o. – właściciel ergokantor.pl, dysponuje kapitałem w wysokości 1 mln złotych, co jest jednym z najwyższych w branży niebankowych podmiotów wymiany walut online.

Gabriela Kłaptocz
Media Menadżer